dissabte, 25 de setembre de 2010

HUNDERTWASSER: FEM D'ARTISTES

Les nenes i els nens de P5 hem conegut la vida i l'obra de l'artista vienès Friedensreich Hundertwasser (1928-2000) i hem experimentat artísticament la seva concepció del món i de l'art.

El seu nom significa “regne de la pau cents d'aigües” i va ser un artista de molts talents: expert en pintura i escultura, també va dissenyar roba, segells, banderes i alguns edificis.


A Hundertwasser no li agradaven les línies rectes, preferia les espirals. També li agradaven els colors brillants i les formes de la natura.
Va dissenyar pisos ondulants -”un pis ondulant és una melodia pels peus”- amb el sostre recobert de terra i plantes, i amb arbres creixent a les finestres de les habitacions.
Era ecologista i en les seves obres defensava el reciclatge, l'estalvi d'aigua i preservació dels espais verds -”plantar arbres als pobles i ciutats era una obligació”-.

Procés creatiu

Primera pell: L'EPIDERMIS
L'epidermis és l'òrgan que ens recobreix el cos i l'ànima. Acceptant la nostra pell, aprenem a acceptar-nos a nosaltres.


Segona pell: LA ROBA
Hundertwasser fabricava la seva pròpia roba per denunciar la uniformitat, la simetria a la confecció i la tirania de la moda.


Tercera pell: LA LLAR
Segons Hundertwasser “un bon edifici ha d'aconseguir unir dues: l'harmonia amb la naturalesa i l'harmonia amb la creació humana individual”.Quarta pell: L'ENTORN
Per Hundertwasser la identitat està conformada per qui som i de qui ens rodegem, essent la família i els amics el cercle menor ampliant-se cap al veïnat, la regió i el país.Cinquena pell: EL MÓN
Les campanyes artístiques de Hundertwasser sempre van treballar en pro de l'ecologia, contra el racisme i a favor de la pau.
Les nenes i els nens de P5

Cap comentari:

Publica un comentari